Med 160 spillere og 30 trænere og ledere fordelt på 10 årgange af både piger og drenge var Hammel GF igen flot repræsentere ved årets Aalborg City Cup i Kristi Himmelfartsferien.

U14 Dr - En flot 5 plads og vinder af fairplay pokalen
U15 Dr
U15 Pi – en flot 4 plads
U16 Dr
U16 Pi  - en MEGET flot 2. plads i U18 rækken.

Læs her oplevelsen set fra trænerbænken af Mikkel Bülow Petersen, da U13 Dr vandt i Aalborg:
U13 drenges Finalekamp mod norske Snaroya SK fra Norge:

Efter 3 dage med tætte og nervepirrende kampe havde Hammels U13 drenge formået at tilkæmpe sig finalepladsen lørdag eftermiddag i dette års Aalborg City Cup.

Der var blå himmel og højt solskin på Aalborg Frejas stadion og på den ene side, var der spækket med røde og blåstribede farver, hvor Hammels ungdomshold, trænere og forældre trofast var mødt op for at sikre en solid opbakning og god stemning på stadion. En kæmpe fornøjelse at opleve!

På banen var et kampklart Hammel hold klar til at tørne ud mod norske Snaroya SK.

Allerede fra start af, var der tænding og nerve i kampen, og man kunne mærke de to hold var sultne efter sejren. Kampen bølgede til begge sider og de to hold stod godt til hinanden – både fysisk og teknisk.

Midt i første halvleg formår Snaroyas højre side at kæmpe sig igennem Hammels defensiv og med en hård og skarp afslutning sparker deres angriber bolden i mål til en 1-0 føring i Snaroyas favør. I minutterne efter scoringen skulle Hammel igen finde rytmen. Heldigvis var der super opbakning på sidelinjen og dermed formåede drengene på banen at holde hovedet koldt ind til halvlegen.

I anden halvleg blæste Hammel til angreb, og der blev satset alt på at holde et højt offensivt pres.  Snaroyas forsvar stod godt, og det var svært at kombinere sig igennem deres bagkæde. Med ca. 5 min. tilbage af kampen blev der lagt et maksimalt tryk fra Hammel. Det høje pres gav pote og med ca. 4 min. igen får Hammels angreb slidt sig igennem og prikker bolden ind bag Snaroyas målmand til stor jubel blandt de fremmødte fra Hammel.

I minutterne efter scoringen får Hammel en spiller udvist og må spille med en mand i undertal de sidste minutter.

Der bliver knoklet for at holde Snaroya fra målet, og det lykkes at holde det uafgjorte resultat de sidste minutter. Dommeren fløjter kampen af og dermed skulle det hele afgøres i straffesparks konkurrence.

Straffesparks konkurrencen:

Både Hammel og Snaroya kommer fint fra start i straffesparks konkurrencen og scorer sikkert på de 2 første spark. Ved stillingen 3-3 brænder Hammel, men Snaroyas målmand forlader stregen før tid og der skal sparkes om, og på omsparket bliver der sikkert scoret og Hammel fører 3-4. Efterfølgende gør Snaroyas tredje skytte sig klar, men inde på stregen napper Hammels målmand bolden. Men endnu en gang skal der sparkes om, da dommeren vurderer Hammels målmand forlader stregen for tidligt. Snaroyas spiller gør sig klar til at sparke igen, men Hammels keeper napper bolden igen og denne gang er den god nok.

De næste spark går sikkert ind for begge hold og stillingen er nu 4-5 og Hammel kan med en scoring sikre sig sejren. Men spændingen skulle trækkes længere, da Hammels spiller overplacerer bolden og den ryger snært over mål. Snaroya får efterfølgende udlignet til 5-5 og stillingen er dermed fortsat uafgjort efter de første fem skytter, har været i aktion. Hammels sjette skytte scorer sikkert og ligger dermed presset over på Snaroyas spiller. Han går køligt til bolden og satser på at Hammels målmand går til en af siderne, men keeperen venter køligt og der bliver sparket midt for målet, så han kan parere bolden væk fra mål.

En jubel bryder løs og banen bliver invaderet af alle Hammels fremmødte spillere, forældre og trænere. Der er flere, der fælder en glædeståre efter en vanvittig spændende og nervepirrende straffesparks konkurrence, hvor følelserne var helt uden på tøjet til sidst. Kampen ender 5-6 i Hammels favør efter straffespark og Hammel kunne dermed kalde sig vinder af Aalborg City Cup 2022.